top of page

AFGERONDE PROJECTEN

LEZING UNESCO GEOPARK DE HONDSRUG

24 mei 2023

Het Drentse Landschap bestaat uit een aaneenschakeling van landschapstypen:  Afgegraven Hoogveenlandschap, Esdorpenlandschap, Beekdallandschap en kleinschalig stedenbouwkundig landschap. Deze landschapstypen komen in verschillende ontwikkelingsstadia naast elkaar voor. De afwisseling en onderlinge samenhang, die elke fietser zal ervaren bij een tocht over de Hondsrug en het voormalige Bourtanger Moeras,  maakt het Drentse Landschap zo bijzonder.  Dit was ook al te zien in 1843. Toen maakten drie avontuurlijke wandelaars, bekend onder de naam “Podagristen”, een wandeltocht van Bad Bentheim naar Assen. Hun observaties in Zuid Oost, Midden en Oost Drenthe legden ze vast in boekvorm en zorgden zo voor literair erfgoed. Wat zagen ze voornamelijk in Drenthe: Hoofdzakelijk heide met hier en daar een es bij de door wat bos omgeven dorpen, alsmede een aantal zich door het landschap kronkelende smalle stroken broek- en madeland. Aan de rand de veenkoloniën en tenslotte hier en daar bescheiden stroken naaldhoutbossen .
In navolging van deze Podagristen, allen Coevordenaren, heb ik in vijf boeken hun indrukken vergeleken met de huidige situatie. Uitganspunt hierbij is het geografisch perspectief: De multifunctionele benadering.

Afbeelding1.png
Peter fiets 1.jpg

TECHNOLOGIE ACQUISITIE EN TRAINING

Maart 2001

In de adviessector is elke situatie uniek en vereist daarom specifieke oplossingen. Voor dit project hielp ik mijn klant bij het bepalen van het ideale resultaat voor de situatie. Dankzij de strategische planning hebben we een goed eindresultaat kunnen bereiken.

INTRODUCTIE NIEUW PRODUCT

Maart 2001

Tijdens dit project heb ik mijn klant geholpen bij het opzetten van een kortetermijnplan met langetermijnvoordelen. Vervolgens gaf ik deskundig advies en zette ik een strategische planning op om de klant te helpen bij de implementatie ervan. Wilt u meer te weten komen over mijn diensten?

Elbow Greeting
bottom of page